Studie begeleiding

Studie begeleiding
Sep
28

Zit jij op het voortgezet onderwijs en wil jij je huiswerk en je leerwerk goed aanpakken? Schrijf je dan in voor Studie begeleiding.

Tijdens de begeleiding, die wordt gegeven bij 2XL Excelleren in leren , krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en organiseren.

Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-3x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugen-technieken.

Voor leerlingen met dyslexie is het visueel noteren een uitkomst, omdat ze doorgaans veel moeite hebben met geschreven aantekeningen. Door beide technieken van snellezen en mindmappen te combineren is iemand met dyslexie in staat om binnen een acceptabele tijd een boek te lezen en de benodigde leerstof in een mindmap weer te geven. Tijdens de begeleiding worden verschillende beproefde methodieken toegepast die passen bij de hulpvraag van de leerling.

Deze begeleiding wordt aangeboden voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs en is uitermate geschikt voor (hoog)begaafde leerlingen.  Door het aanbrengen van structuur en het verschaffen van inzicht komen deze leerlingen toe aan ‘Leren Leren’.Voor leerlingen met concentratie problemen (ADHA & ADD) is dit aanbod passend.Door snel te leren lezen, leren ze concentreren.

Meer informatie over de cursus en de kosten vind je hier.

Quote:

‘ Ik weet nu waar ik mee bezig ben.’

‘Sinds ik studiebegeleiding volg heb ik bijna alleen maar “voldoende” gehaald en sta ik er weer goed voor!’

Meld je nu aan voor de cursus
Aanmelden
Top