Snel Leren = Leuk Leren

Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden, wie wil dat niet? De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een hele stap;  je heb ineens 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en er wordt van je verwacht dat je van het ene op het andere moment je huiswerk goed kan plannen en organiseren.

Algemeen

Tijdens de cursus “snel leren = leuk leren” van Time2Control die wordt gegeven bij 2XL Excelleren in leren , ga ik je leren hoe je  meer grip op je huiswerk krijgt door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en krijg je  technieken aangeboden die kunnen zorgen voor verbetering. Zo kun je 2-3x sneller leren lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij aangeboden geheugen-technieken.

Dyslexie

Voor leerlingen met dyslexie  is mindmappen een visuele manier van informatie noteren die goed aansluit bij de werking van onze hersenen. Visueel noteren is vaak een uitkomst, omdat dyslecten doorgaans veel moeite hebben met geschreven aantekeningen. Door beide technieken van snellezen en mindmappen te combineren is iemand met dyslexie in staat om binnen een acceptabele tijd een boek te lezen en de benodigde leerstof in een mindmap weer te geven.

Voor wie

Intensief, in kleine groepjes, voor middelbare scholieren

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen tussen de 11 en 18 jaar, zowel van VMBO tl als Havo en VWO. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met ADHD & ADD hebben profijt bij deze leermethode.  Door 6 weken lang elke week 1 uur les te volgen kunnen jouw vorderingen gevolgd worden en doormiddel van herhaling worden de nieuwe technieken je eigen gemaakt.

Cursus inhoud

In de cursus worden de volgende vragen beantwoord:

 • Hoe kan ik het beste mijn huiswerk aanpakken?
 • Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
 • Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden?
 • Hoe kan ik wat ik leer, langer onthouden?
 • Hoe maak ik leren leuker?

Wat levert het op?

 • In deze cursus investeer jij 6x een uur les en 6 weken lang 15 minuten per dag oefenen, 6 dagen per week, in totaal dus 15 uur van je tijd, maar wat levert jou dat uiteindelijk op?
 • Elk boek dat je leest lees je in de helft van de tijd, dus als je normaal in 6 uur een boek uitleest, doe je dat na de cursus in 3 uur, reken maar uit hoeveel tijd dat scheelt voor je complete boekenlijst!
 • In één keer je lesboek lezen en samenvatten zodat je het voor een proefwerk of tentamen niet allemaal weer opnieuw hoeft door te nemen.
 • Makkelijk, snel en overzichtelijk samenvatten in een mindmap, van sommen maken tot een proefwerk of tentamen leren.
Kosten

De cursus volg je in de praktijkruimte van 2Xl Excelleren in leren.

 • De kosten van de cursus ‘Snel leren = Leuk leren’ zijn € 279,-. Het boek is inclusief.
 • Voor de cursus ‘Op weg naar….’ bedragen de kosten € 97,-. De werkmap is inclusief.
Cursus wordt gegeven bij voldoende inschrijving (3-5 per cursus) Aanvang nieuwe cursus in verleg. Meld je hier aan voor de cursus.

Meer informatie
Meld je nu aan voor de cursus
Aanmelden

banner snel leren is leuk leren

Top